Kuilwals / verdichtingswals

De kuilwals is uitermate geschikt voor het inrijden van gras en voor het maken van een geul tegen de silowand. We hebben de kuilwals uitgebreid met het zogenoemde “Agridek Geulwiel”. De functie van dit wiel is om tegen de wand een geul te maken voor de geïntegreerde waterslangen van het Agridek permanente afdekkleed. Het geulwiel komt ver onder de wals vandaan, waardoor het volledige gewicht van de kuil verdichtingswals op het geulwiel komt. U rijdt langs de silowand en maakt zo zonder enige handwerk de juiste vorm en diepte geul, waarna de waterslang altijd op de juiste plek komt. Uit meerdere onderzoeken, die Agridek zelf uitgevoerd heeft, blijkt dat deze wijze een beter resultaat geeft dan het alternatief om handmatig de geul te graven.
Hoe werkt het?
Met de Agridek kuilverdichtingswals bent u in staat het ruwvoer maximaal aan te rijden. Het onderscheid ten opzichte van het aanrijden met de trekker zit hem in het gewicht per cm2. Het gewicht van uw trekker wordt verdeeld over 4 brede banden. Bij de verdichtingswals werkt dit anders. Het totaalgewicht van 3500kg wordt verdeeld over 14 schijven van 1cm breed. Hierdoor ontstaat er een hoge plaatselijk druk en zal uw ruwvoer veel harder en sneller ingereden worden. Bijkomend voordeel is dat de werkbreedte 270cm is en u dus sneller kan aanrijden en daarmee de aanvoersnelheid van uw ruwvoer kan verhogen.

Betere conservering ruwvoer
Betere verdichting van de lasagnekuil
Makkelijk in gebruik
Categorie II & III aankoppeling
Variabel gewicht
Met water vulbaar tot max 1600 kg
Robuust
Zware constructie, gestraald en voorzien van poedercoat

Afbeeldingen


Meer info?
Klik op onderstaande button om vrijblijvend meer informatie
op te vragen of direct contact met ons op te nemen.

Klik hier
Product specificaties

De machine heeft steunpoten aan de voor- en achterzijde en is uitgerust met nylon silowand beschermrollen. De diameter van de wals is 2,9 meter waarbij de transportbreedte 3 meter is. De machine heeft een ledig gewicht van 1900 kilogram, met water vulbaar tot extra 1600 kilogram max.

Agridek heeft 2 verschillende versies van het Geulwiel op de markt gebracht.

Agridek hydraulisch Geulwiel
• Van uit de trekker kunt u het geulwiel uit- en inklappen. Hierdoor kunt u ook tijdens het inkuilen het ruwvoer tegen de muur extra aanrijden. Precies op die plek, waar u trekker moeilijk kan komen.
• Omdat het wiel ver buiten de verdichtingswals zit, heeft u goed visueel zicht op het geulwiel.
• Het slimme ontwerp zorgt ervoor dat het wiel vergenoeg binnen de machine komt en dus gemakkelijk vervoerd kan worden. U kunt dus gerust de wals delen met collega melkveehouders.

Agridek geulwiel met inschuifkoker.
• De diameter van het wiel is erg groot en wordt handmatig in het frame van de verdichtingswals geschoven. Dit is goed te doen, mits de hef op de juiste hoogte staat. Het geulwiel wordt geborgd met een borgpen.
• Deze constructie is uitermate robuust, maar u heeft minder zicht op de geul zelf.
• Dit geulwiel is niet geschikt voor vervoer. In gemonteerde staat, mag hij i.v.m. de breedte niet de weg op.

Meer weten over dit product, neem gerust rechtstreeks contact op met Agridek of vul het formulier hieronder in.

Agridek ontvangt subsidie voor de volgende activiteit(en):
In 2019-2020 is een onderzoek uitgevoerd naar de zijkantafdichting van de Agridekkuilen. Binnen dit haalbaarheidsonderzoek zijn een aantal aanbevelingen naar voren gekomen. Een van de aanbevelingen was om een aandrukwals te ontwikkelen welke een geul in de zijkanten van de kuil maakt en zo de afdekslangen tussen de wand en het gras in te laten rusten. Binnen dit project zal deze aandrukwals met aandrukwiel worden ontwikkeld.

Logo SNN


Download Brochure

Vraag vrijblijvend meer informatie op

Of bel direct 0513332350

Of bel direct 0513332350