Lasagnekuil


Bij Agridek geloven we dat het maken van lasagnekuil dé manier is om het hele seizoen de veestapel van een hoge en constante kwaliteit voer te kunnen voorzien. De agridek oplossingen zorgen er daarnaast voor dat lasagnekuil gemaakt kan worden met zo weinig mogelijk inspanning. De kuil wordt als Lasagne opgebouwd. Iedere snede wordt over de gehele zelfde silo verdeeld en opgebouwd in laagjes, net zoals Lasagne wordt bereid. Door deze bereiding zal het voer van begin tot einde van dezelfde hoge kwaliteit zijn.

Hoe werkt "Lasagnekuil"

Binnen het “ Agridek lasagnekuil” concept worden alle grassnedes en eventuele bijproducten in een “lasagne” opgeslagen. Doordat de snede over de gehele silo wordt verdeeld ontstaat er een efficiënt inkuil proces. Als er gevoerd wordt, zal het rantsoen van het begin tot het eind van dezelfde evenwichtige kwaliteit zijn.

Tijdens het inkuilen rijdt u iedere snede over de volledige oppervlakte van de vorige snede heen. Op deze manier bouwt u de gehele silo op als een schaal lasagne. Alle nutriënten zijn over de gehele uitkuilperiode verdeeld. Dit vereenvoudigt de inkoop van eventueel bij- en krachtvoer en werkt kostenbesparend.

Naast alle voordelen voor het vee en de productie biedt Agridek ook nog eens arbeidsverlichting voor de veehouder. Eén persoon kan de kuil openen en sluiten. Het gehele proces van volledig openen en sluiten duurt in totaal 60 minuten. Probeer dat maar eens op de conventionele wijze.

 • Constante voerkwaliteit

  De gehele voerperiode de veestapel op een constant rantsoen

 • Optimaal gebruik voedingwaarden

  Alle voedingswaarden uit verschillende grassnedes in 1 kuil

 • Kostenbesparend

  De bouw van één grote sleufsilo is goedkoper dan die van meerdere kleine sleufsilo’s.

 • In- en uitkuilen sneller & efficiënter

  Omdat het voer in één silo wordt in- en uitgekuild

 • Stabiele pensflora

  Wat de opname van voedingstoffen bevorderd en minder energie kost

Lasagnekuil in beeld


Klik hieronder op de teksten in de afbeelding voor meer informatie over het onderwerp.

Lasagnekuil
Portaalsysteem Afdekkleed met geïntegreerde waterslangen Besparing op aankoop van bijproducten Geen plastic en autobanden Besparing bouw Silo Evenwichtig en compleet ruwvoer Eiwit van eigen ruwvoer Voerkeuken voor alle ruwvoer

Portaalsysteem

We bieden diverse portaalsystemen waarmee 1 persoon de volledige lasagnekuil binnen 30 minuten af kan dekken. Het afdeksysteem wordt volledig hydraulisch aangedreven en is dus robuust en onderhoudsarm. Het systeem kan worden aangestuurd door eigen hydrauliekmotoren of via de hydrauliek van het bestaande machinepark.

Lees meer

Afdekkleed met geïntegreerde waterslangen

Het herbruikbare afdekkleed, gemaakt van UV-bestendig pvc-doek, wordt op maat geproduceerd en uitgevoerd met vaste waterslangen van verschillende diameters. Tegen de wand twee extra dikke slangen voor de luchtdicht afsluiten van de kuil. De slangen in de middel houden de rest van het kleed op zijn plaats. Een groot voordeel is dat het kleed niet meer onnodig ver open hoeft. Dit draagt ook weer bij aan het behouden van de kwaliteit van het snijvlak.

Lees meer

Besparing op aankoop van bijproducten

Door het Lasagnekuil concept kunt u het hele seizoen de veestapel van een hoge en constante kwaliteit voer voorzien. Dit zorgt voor een stabiele pensflora en daarmee voor een hogere melkproductie en een verbetering van de winstmarges. Daarnaast is het niet meer nodig om “bij te voeren”, wat weer een besparing op de aankoop van bijproducten oplevert.

Geen plastic en autobanden

Het slepen met zandzakken en autobanden is zwaar en tijdrovend en ze hebben minimaal gewicht voor een goede afsluiting van de onderliggende kuil. Met de afdekoplossingen van Agridek is het gebruik van landbouwplastic en autobanden verleden tijd. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar zorgt ook voor minder ongedierte en een enorme arbeidsbesparing.

Lees meer

Besparing bouw Silo

Of het nu gaat om nieuwbouw of bestaande silo’s, voor iedere afdekvraag is een systeem voor handen. Daarnaast is het bouwen van een grote sleufsilo een stuk goedkoper dan meerdere kleine. We adviseren u graag vrijblijvend over lasagnekuil, sleufsilo afmetingen en mogelijke subsidies & vergunningen.

Evenwichtig en compleet ruwvoer

Tijdens het inkuilen rijdt u iedere snede over de volledige oppervlakte van de vorige snede heen. Op deze manier bouwt u de gehele silo op als een schaal lasagne. Alle nutriënten zijn over de gehele uitkuil periode verdeeld en de voordelen van de ene snede worden gecombineerd met die van de andere. Hierdoor wordt er op een efficiënte wijze voor een constante en compleet ruwvoer gezorgd.

Lees meer

Eiwit van eigen ruwvoer

De eerste snede bevat altijd veel energie terwijl de latere snedes daarentegen meer structuur en eiwit bevatten. De verschillen in voedingswaarden laten zien dat geen enkele kuil op zichzelf optimaal is. Bij de Agridek Lasagnekuil worden alle snedes van het groeiseizoen in lagen over elkaar heen gekuild. Hierdoor heb je een veel betere benutting van de voedingswaarden uit de verschillende gras snedes.

Voerkeuken voor alle ruwvoer

Mais en andere bijproducten kunnen eventueel ook als laag toegevoegd worden. De lasagnekuil wordt met voldoende voersnelheid verticaal uitgesneden. Indien de behoefte bestaat om één of meerdere sneden aan bijvoorbeeld het jongvee te voeren kan dit gemakkelijk door deze snede(n) tijdens het uitkuilen van de rest te scheiden. Op deze manier wordt ook de voersnelheid voor het jongvee behouden en wordt het risico op broei en kwaliteitsverlies geminimaliseerd.

Meer informatie?

Klik hier

Het portaalsysteem van Agridek


Alle snedes in één lasagne kuil…. We horen u denken: dat gaat wel een hele grote kuil worden en wat een werk, elke keer die kuil open maken. Deze gedachte zijn juist het begin van ons bedrijf. Wat nou als u de veestapel elke dag een echt constant voerrantsoen zou kunnen geven. Dat het inkuilen en afdekken van een paar hectare geen probleem meer is en dat u beter inzicht krijgt in de voerwaarden en beter met de bijproducten kan optimaliseren.

Om een lasagne kuil optimaal te kunnen benutten, heeft Agridek vanaf 2001 op haar eigen veehouderij het prototype in gebruik. Samen met onze sterke partners zijn we de afgelopen 15 jaar sterk actief in het automatisch afdekkleden van grote sleufsilo's. Nog even kort de verschillende voordelen van het Agridek afdeksysteem op een rij:

 • Veilig omdat de constructie niet opgetild hoeft te worden.
 • Binnen 30 minuten zuurstofdicht afgesloten
 • Voldoende overzicht door bestuurder
 • Geen zware arbeid meer.
 • Eén persoon kan het systeem bedienen.
 • Geen last van bevriezing.
 • Milieuvriendelijk door het verminderen of elimineren van landbouwplastic en autobanden
 • Minder ongedierte door geen grondwallen, losse autobanden en landbouwplastic.
 • Fiscaal voordeel is mogelijk op het gehele portaalsysteem.
 • Milieu Investeringsaftrek (MIA) • Willekeurige afschrijving milieuinvesteringen (VAMIL)

Lees meer over onze afdekoplossingen

Vraag vrijblijvend meer informatie op

Of bel direct 0513332350

Of bel direct 0513332350