Snijvlakgordijnen

Bij veel gras- en maiskuilen ligt het snijvlak, zolang ervan gevoerd wordt, open en bloot in de zon, regen en wind. Ook als de voersnelheid hoog genoeg is, gaat de kwaliteit van het ruwvoer in het snijvlak achteruit. Bij maiskuilen komen het risico’s op ziektes door vogelmest en het extra kwaliteit verlies door losgepikte maïskorrels hier nog bij. Voor Agridek was dit voldoende reden om haar productarsenaal uit te breiden met 4 verschillende snijvlak afdeksystemen voor de bestaande en/of nieuwe sleufsilo’s.

Hoe werkt het?

Het “Agridek Snijvlakgordijn” is gemaakt van een duurzaam en herbruikbaar pvc doek die voor het snijvlak langs hangt. Het gordijn kan dagelijks handmatig naar links of rechts opengetrokken worden. Het gegalvaniseerde frame, die op of naast de silowanden geplaatst kan worden, zorgt voor een robuuste overspanning. Door middel van de RVS katrollen en de RVS staalkabel kan het gordijn gemakkelijk opgeschoven worden. Door geïntegreerde ophangpunten in het gordijn, kan er naar wens gewicht aan het gordijn gehangen worden, zodat deze niet opwaait. Het frame kan wekelijks met een shovel of voorlader naar achter geplaatst worden. De constructie is uitgevoerd met ophangpunten voor palletlepels of aanbouwplaten met snel wisselsystemen. Geen hef- mogelijkheden, kies dan voor de optie met 4 loopwielen. Door twee hendels over te halen, zullen de wielen het frame optillen en kan deze handmatig verschoven worden. Op de achterkant van het frame zit een extra afdekkleed gemonteerd. D.m.v. een elastiekkoord volgt deze altijd de ronding van de kuil en kunnen de vogels en de wind er niet onderkomen. Het opgerolde landbouwplastic en de zandzakken die op het snijvlak liggen, zitten onder dit schuine doek, waardoor er geen landbouwplastic meer los wappert..

Snijvlak afgedekt
Beschermt de kuil zolang er gevoerd wordt tegen vogels, zon, regen en wind
Makkelijk in gebruik
Het gordijn kan dagelijks handmatig en gemakkelijk opgeschoven worden.
Universeel
Het afdekkleed kan eenvoudig zelf op maat gemaakt worden en is daardoor geschikt voor bestaande of nieuwe silo's
Robuust
Gemaakt van een duurzaam en herbruikbaar pvc doek die voor het snijvlak langs hangt

Meer info?

Klik op onderstaande button om vrijblijvend meer informatie
op te vragen of direct contact met ons op te nemen.

Klik hier

Product specificaties

Universeel voor elke nieuwe of bestaande sleufsilo
Het frame is door de melkveehouder zelf in breedte te verstellen van 7,14 meter tot 12,90 meter. Het gordijn en afdekkleed op de achterkant worden geleverd in de afmeting van 13 meter breed en kan eenvoudig zelf op maat gemaakt worden. Het systeem is hiermee erg flexibel en uitermate geschikt voor meerdere verschillende nieuwe of bestaande sleufsilo’s.

Andere snijvlak afdichting methoden:
Naast dit eenvoudige prototype is er ook een automatische versie met afstandsbediening en een versie met een geïsoleerd dak. Daarnaast zijn wij bezig met de ontwikkeling van de volgende snijvlak afdichtingen:

– Het Agridek rolgordijn: een vergelijkbaar frame, met een verticaal bewegend “Rolgordijn” die automatisch op en neer gebracht kan worden.
– Het Agridek Snijvlakdak: een voorzetbok met een geïsoleerd dak, die over het snijvlak geplaatst wordt. Erg eenvoudig in de silo te plaatsen omdat deze niet op de silowand steunt. Door een vast gaasdoek, hebben de vogels ook geen kans.
– Het Agridek Snijvlakgordijn speciaal voor de Agridek Portaalsystemen: een gordijn bevestigd aan het A-frame van de portaalsystemen, die handmatig of automatisch van link en rechts getrokken kan worden.

Meer interesse over deze ontwikkelingen, neem gerust contact op met ons team via onderstaand contactformulier.

Logo SNN

Meer informatie?
Download de brochure!

Download
Image

Vraag vrijblijvend meer informatie op

Of bel direct 0513332350

Of bel direct 0513332350