Agridek duo systeem

Het Agridek Duo systeem met losse oprolbok

De familie Bosch is ruim 30 jaar melkveehouder in het Friese Swichum. Door de jaren heen raakten ze er steeds meer van overtuigd dat hun melkkoeien een constant ruwvoer rantsoen nodig hadden. In 2001 bedachten ze daarom een concept om graskuilen van het gehele jaar laagsgewijs in te kuilen. Hierdoor werd de energie, het eiwit en de structuur van de verschillende sneden gecombineerd tot een ruwvoer met een constante voederwaarde.

Om het laagsgewijs inkuilen mogelijk te maken, werd een innovatieve afdekmethode ontwikkeld als alternatief voor het gebruik van landbouwplastic, banden en zandzakken. Deze afdekmethode betrof het gebruik van een zeer sterk en herbruikbaar kleed welke door een trekker over de kuil werd getrokken. Dit zorgde voor een enorme tijdwinst en gemak. Daarnaast maakte het gebruik van met water gevulde slangen, die over het kleed worden gelegd, het gebruik van banden onnodig.

Al snel bleek het concept succesvol en kreeg de term “lasagnekuil” zijn betekenis. Nu 16 jaar later is dit idee uitgegroeid tot verschillende afdekoplossingen. Op de Landbouw Vakbeurs in Assen presenteert Agridek, naast de bestaande portaalsystemen, haar nieuwste innovatie:
Het Agridek Duo systeem met losse oprolbok!

Wat is nieuw?
Het Agridek Duo systeem bestaat uit een portaalsysteem en één of meerdere losse oprolbokken. De Agridek oprolbok is een roterende buis op 2 stabiele A-frames die op de grond steunen. De relatief goedkope en robuuste oprolbok kan gebruikt worden op de voersilo’s terwijl tegelijkertijd met het Agridek portaalsysteem de andere sleufsilo’s (bij inkuilen) geopend kunnen worden. De roterende beweging van de oprolbok wordt gegenereerd door eigen hydrauliekmotoren en wordt aangedreven door het portaalsysteem of een losse trekker. In ruststand functioneren deze motoren als rem, waardoor afrollen door het kleedgewicht, wind of regenwater niet mogelijk is.
Het portaalsysteem kan van zowel de voor- als de achterkant gekoppeld worden aan de oprolbok en de oprolbok enkele centimeters optillen. Vervolgens kan de oprolbok overal naartoe verplaatst worden. Door het overzichtelijke plateau van het portaalsysteem is het systeem veilig te bedienen.

Wat zijn de voordelen:
– Eén Agridek portaalsysteem is voldoende voor meerdere sleufsilo’s.
– Eindeloze uitbreidingsmogelijkheden door extra oprolbokken.
– Efficiënte rijroute mogelijk omdat de oprolbok vanaf twee zijden gekoppeld kan worden aan het portaalsysteem.
– Veilig in alle weersomstandigheden omdat de A-frames slechts enkele centimeters opgetild hoeven te worden en altijd op stabiele grond neergezet worden.
– Zelfstandig afrollen is niet mogelijk door de geïntegreerde rem.
– Aan- en afkoppelen gebeurt veilig vanaf het overzichtelijke bedieningsplateau van het Agridek portaalsysteem.
– Door de eigen oprolmotoren hoeft u niet méér ruwvoer bloot te leggen dan nodig is (ook niet als het portaalsysteem tijdens het inkuilmoment elders gebruikt word).
– De oprolbok en het portaalsysteem zijn in hoogte verstelbaar en door de 90 graden draaiende wielen van het portaalsysteem eenvoudig aan de kant te zetten. Mocht u geïnteresseerd zijn in deze innovatie, onze visie op ruwvoer of één van onze projecten willen bezichtigen, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer (06) 134 550 14 of via info@Agridek.nl.

Agridek duo systeem

Agridek duo systeem (patent pending)

 

Agridek duo systeem

Agridek duo systeem (patent pending)

 

Comments 2

  1. You must indulge in a contest for among the greatest blogs over the internet. Ill suggest this web website! Nonna Mendy Shieh

  2. People with high intuition are not liked very much, they are secretly admired, but most of the time they are not loved because they do not come to their job, they are also distant to those around them because they know the facts, life for these people is extra difficult and tiring. Myrlene Arnie Kalila

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.